top of page
  • Skribentens bildKvanne Natur, Hälsa & Coachning

3 sätt att föra in ett yogiskt liv i vardagen
1. Näring

Du kan inte hälla upp från en tom karaff eller dricka från en tom kopp. Att prioritera egenvård regelbundet är en investering i dig. När vi tar oss tid och återställer oss själva för att bibehålla vår egen fysiska och mentala hälsa först är en nyckel för mer närvaro och samverkan; vi kan då bättre stödja och relatera till och med andra. Ofta tänker vi att egentid är lika med egoism, men det är inte så. Egenvård, att nära sig själv, det är en grund för ett hälsosamt och lyckligt liv. Det kan se olika ut, t ex att avsätta tid för planering, att göra och äta hälsosam och utsökt mat (men förlåta oss själva de dagar då vi inte helt enkelt hade tid eller ork). Det kan också vara ordentlig vila, umgås med någon som får dig att le och ger inspiration. Det kan vara att ta din favoritpromenad, sjunga eller lyssna på musik. Oavsett vad det betyder för dig - ge dig tid för att ge näring till din kropp, sinne och själ.


2. Bli jordad

Oavsett vad som händer runt omkring oss kan vi få tillgång till en känsla av lugn, tystnad och en inre stillhet. Påminna sig om att ha tillit till att stillheten och friden, finns där. Om vi sitter på vår yogamatta, på en vacker och fridfull plats, så kan det vara enklare att hitta detta. Men utanför matten, i trafiken, mitt under en arbetsdag eller hemma, på torget, bland andra människors röster, energier och förväntningar så kan det vara mycket mer utmanande. Ibland kanske vi tappar hoppet. Oavsett vart vi är, har vi med oss våra andetag. Andningen hjälper oss att bli "uppkopplad" igen. Låt andningen få slappna av, följ in- och utandetagen för att hitta fokus. Känn dig stark och stadig. Något som är väldigt skönt är att gå ut i en park eller naturen eller på gården och känna fötterna mot underlaget (oavsett årstid, om du har möjlighet, pröva ställa dig en kort stund barfota), stanna upp en stund och kom ihåg att under stress, spänning eller känslostormar finns ett hav av lugn.


3. Glimra

Yoga är ingen snabb lösning för att få alla våra problem att försvinna. Men alkemin inom en regelbunden träning hjälper oss att ta av lager av stress, dilemman och situationer som byggts upp omkring oss; den dagliga kombinationen av tankar och känslor som påverkar oss alla på olika sätt. Om vi ​​har en regelbunden rutin för att hjälpa till att "tvätta bort" de uppbyggda lagren, kommer vi att uppdateras (likt som det vi behöver göra med datorer, bilar och annan elektronik) regelbundet och kopplas samman med våra rötter och unika identitet. Meditation, visualisering, tystnad eller en kreativ aktiviteter är verktyg som låter lager av tankar, oro och inre prat falla bort. Att duscha brukar hjälpa mig, det är som dagens upplevelser spolas av och lämnar kroppen. Det kan bidra till att vi kan hitta vårt sanna jag, lysande och glimrande, utan alla yttre influenser. När detta blir en vana så lyser vi.


Glimra och hitta din superkraft.
3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Inlägg: Blog2_Post
bottom of page