top of page
  • Skribentens bildKvanne Natur, Hälsa & Coachning

Din essens väntar på dig

Uppdaterat: 18 dec. 2022


Ibland hör vi stridiga röster i våra sinnen som säger att vi inte räcker till. Varenda lögn som viskar til oss att vi inte kommer hålla måtten. Är vi bara summan av våra låga och fina stunder i livet?


För mig är yoga och meditation en väg som tar en bortom tankar och känslor som blandas i en kompott. Även i coachande samtal med mindfulness finns närvaron av essensen av den vi är bortom våra inre kritiska röster.


I yogan brukar man avsluta passet med namststé. Ordet namasté är en hälsningsfras på gammal sanskrit. Man för samman händerna i Anjai Mudra, vid hjärtat. Det är ett vackert, ödmjukt ord som kan översättas till ”det gudomliga (min essens) inom mig ser och respekterar det gudomliga (essensen) inom dig”.

 

"Du är så älskad"

 

Det påminner mig än en gång om essensen av mig. Att jag är älskad när jag inte kan känna någon kärlek till mig själv. Att jag är stark när jag tror att jag är svag. Att jag är hållen när jag är ensam. När jag inte hör hemma så viskar essensen tillbaka, jag är din och du är min, du är aldrig ensam. I min essens hittar jag mitt värde, min identitet. Den ovillkorliga kärleken som finns i allt och omger allt - men som döljs bakom tankar och känslors slöjor.

I yogans childpose tar jag allt jag har och lägger det vid livets fötter - varje misslyckadande och varje seger, varje handling, varje tanke och känsla. Jag har tillit att livet tar emot min gåva, omvandlar det till näring för plantor och blommor. Att utbytet bidrar till regn där det är torka. Att solen kommer fram bland molnen där det behövs. Inom mig blir en vibrerande och levande tystnad kvar. Där möter jag min själ, mitt varande, min essens.


Namaste

13 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Inlägg: Blog2_Post
bottom of page