top of page
  • Skribentens bildKvanne Natur, Hälsa & Coachning

En doft av förändring i luften


Vi närmar hos höstdagjämning och jag andas in de sista dagarna av denna säsong. Luften har förändrats och är oftare krispig och kall. Fjälltopparna är täckta med nysnö. Även om rytmen av säsongerna är lika, så har jag inte upplevt just detta ögonblick tidigare. Det är skördens tid, en rik tid, planeten ger oss ovillkorligt av näring av t ex växter och grönsaker. Löven färgas praktfullt och det känns som en saga att vandra mellan grönt, orange, rött och gult i skogen. Livets cykel tar oss mot en mörkare tid här på norra halvklotet. Det kan kännas jobbigt när sommarens livfullhet går mot en tid av snö och en dämpad tystnad innan solen kommer tillbaka efter årsskiftet.

Den vilande tiden är en tid av kreativitet. Utan den kan inte sommaren födas på nytt. Detta universum är en outgrundlig kreativ process som rör sig i cykler. En cyklisk dans mellan jord, vatten, månen och solen. En dans, som vi upplever i våra egna kroppar. Vårt liv pågår också i cykler. Vi utvecklas och lär oss. Ingenting står still. Allt förändras. Under denna tid brukar jag reflektera vad jag upprepar i mitt liv. Är det något mönster som jag vill släppa taget om för att komma i harmoni? Jag brukar fundera om det finns en cykel som inte bidrar till det allra finaste och rikaste för mig själv och andra?

Mänskligheten globalt, är just nu fullt med åsikter, debatter om vad som är rätt och fel och vem som har rätt eller fel. Det finns polariseringar. Det bidrar till utanförskap och en begränsad frihet och rättigheter. Kanske upplever du inom dig en tornado eller en stilla rädsla kring mycket som sker just nu? Jag tänker att det är viktigt att förankra sig i årstiderna, cyklerna och i sitt eget hjärta.

Ta lite extra vara på denna höstdagjämning. Passa på att rensa ditt hem. Rensa en byrå. Laga något som är trasigt. Se över din garderob. Gör ditt hem till din heliga plats. Kanske vill du ta bort tid framför tv:n. Ta bort tid från något som inte ger dig energi och glädje. Kanske vill du hålla upp med socker eller någon vana som blivit en ovana. Tänd ett ljus. Lägg märke till hur ditt inre känns när du renat hemmet. När du rensar ger du plats för nytt. Utrymmet kan kännas tomt när du rensar och renar, men det är precis tvärtom. Det är en vibrerande, vaken närvaro som finns där för dig. I den tomheten kan du så nya frön. Vilka frön vill du så? Vad vill du ha i ditt liv? Vad är viktigt för dig? En viktig fråga att ställa sig idag när varningsklockorna för planetens framtid ringer: sår jag frön som är ett med livets cykler som ger harmoni, glädje och rikedom för mig, mina medresenärer i livet och hela planeten?

Jag väljer att så frön som skapar rikedom för mig och allt liv. De skapar balans och bidrar till det allra bästa för allt liv. Jag sår frön som bidrar till frid och harmoni för mig och allt liv. Jag sår frön av kärlek, omtanke & respekt för och till mig och allt liv. Jag sår frön för sanning som bidrar till en positiv cykel för planeten. Lögner och hålla bort delar av information - skapar en negativ tillväxt. Sanning skapar en positiv trend för allt liv på jorden.

Vilka frön vill du så? När du sått dem, ge fröna näring så de växer och gror. <3

Rensa ut, behåll det du vill ha och känn tacksamhet för vad det än må vara och så frön för det du vill manifestera.

<36 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Inlägg: Blog2_Post
bottom of page