top of page
  • Skribentens bildKvanne Natur, Hälsa & Coachning

En morgonmeditation - öppna ditt hjärta


Läs igenom texten. Sätt dig eller lägg dig skönt till rätta. Blunda om du vill. Bli medveten om din andning en stund.

1.

Föreställ dig att du är omgiven av människor som älskar dig. Du är i mitten av cirkeln som består av de mest kärleksfulla varelserna som du någonsin mött. Kanske existerar de på riktigt, eller har existerat i historien eller mytologiskt. Oavsett hur och vem, så står du mitt i cirkeln, omgiven att kärlek.

2.

Ta emot kärleken från cirkeln. Föreställ dig att du är mottagaren av all energi, uppmärksamhet och omsorg från cirkeln av den mest ovillkorliga och vackra kärleken runt om dig. Repetera, tyst för dig själv meningen: ”mjuk omsorgsfull kärlek för mig, inte bara idag utan utan för all tid framåt. Låt mig vara trygg. Låt mig vara lycklig. Låt mig vara frisk. Låt mig leva med lätthet från hjärtat”.

3.

Notera hur du känner dig när du får kärlek. Du kanske känner tacksamhet, vördnad eller blyg. Vilken känsla som än framträder, låt känslan komma och gå - likt vågor på havet och du är havet. Upprepa ”mjuk omsorgsfull kärlek för mig, inte bara idag utan utan för all tid framåt. Låt mig vara trygg. Låt mig vara lycklig. Låt mig vara frisk. Låt mig leva med lätthet från hjärtat”.


4.

Öppna dig för att ta emot kärlek. Föreställ dig att din hud är porös, och den varma kärleksfulla energin kan mjukt komma in och möta ditt inre. Föreställ dig att du tar emot kärlek för att du existerar och är värdefull.


5.

Sänd tillbaka omsorgsfull kärlek till din cirkel av kärlek runt om dig. Tillåt kvaliteten av kärlek, godhet och omsorg som du mottagit fritt flöda tillbaka till cirkeln. Låt sedan din ovillkorliga kärlek expandera och nå allt liv på jorden, vår sol, måne, stjärnorna, planeter, hela vårt solsystem och bortom.

6.

Återvänd till din andning. Bli medveten om underlaget under dig. Öppna ögonen för att avsluta denna meditation. Återkom till denna meditation när du vill.

20 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Inlägg: Blog2_Post
bottom of page