Sök
  • Kvanne Natur, Hälsa & Coachning

Morgonrutin"Det är en morgon inom dig som väntar att öppna sig i ljuset"


Din morgon sätter toner för resten av dagen. Istället för att kliva upp på autopilot för att rusa eller springa iväg för att börja din dag, kan det vara givande att sakta ner och reflektera över den dag du vill ha. De dagar jag är ledig så älskar jag att gå ut i naturen och se dagen vakna till liv. Jag gör ofta upp en eld och kokar en kopp kaffe eller te. De dagar jag jobbar, ställer jag klockan lite tidigare för att hinna ge mig tid för reflektion, ge kärlek till min kropp och låta min själ ta emot den nya dagen. Jag tillåter mig ha tid att känna tacksamhet för en dag tid på denna vackra planet. Nedan följer några tips och kanske bidrar det till motivation.


Inled dagen med syfte och motivation

Hur vi väljer att börja dagen kan sätta tonen för allt som följer. Istället för att gå vilse i tankarna om gårdagen eller morgondagen, försök fokusera all din energi på idag. Morgnar är speciella, det är en nystart, full av möjligheter. Så innan din dag drar igång kan det vara värt att fokusera tid till att reflektera över dina önskemål för dagen som ligger framför dig.


Fråga dig själv:

  • Vad skulle göra denna dag fantastisk?

  • Vad skulle jag vilja få gjort?

  • Hur skulle jag vilja vara?

  • Hur skulle jag vilja känna?

Det går inte att säga exakt vad varje dag kommer föra med sig, men det är användbart att ha en bild i åtanken om vad du vill ha - det hjälper dig att känna dig riktad och anpassad till det som är viktigt för dig. Om saker och ting inte går som du hade föreställt dig eller om du inte gjorde så mycket framsteg som du hade hoppats under dagen, finns det en nya dag och möjligheter att försöka igen om du vill.


Ibland kanske det inte handlar om att göra, utan att vara. Att uppleva dagen inifrån och ut. Att tillåta dig själv att känna dig fantastisk inombords, utan att göra. Likväl som att vilja göra något, kan det vara ett tips att fundera på varför man vill göra det? Hur känns det inombords? Utan att göra det, kan du uppleva känslan inom dig i alla fall? Ibland kanske man inte har möjligheten.


Börja dagen med självkärlek och omsorg


Att börja dagen med godhet till dig själv är en underbar gåva till dig själv. Det kan vara att titta i spegeln och säga att du älskar dig själv. Berör din kropp och säg att den är fantastisk. Oavsett form och storlek, oavsett hur kroppen är just nu, tacka kroppen för allt du fått uppleva genom den och dina sinnen. Drick ett glas vatten, ge näring till kropp och själ på det sätt som endast du kan till dig själv.


Låt skönheten av det du älskar bli det du gör.


0 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla