top of page
  • Skribentens bildKvanne Natur, Hälsa & Coachning

Tankens makt och hjärtats kraftJag läste att vi tänker ungefär 70 000 tankar varje dag. Många tankar upprepar vi, andra är omedvetna och bara en bråkdel är medvetna och positiva. Samtidigt vet vi vilken stor kraft och makt tankar och ord har.

Tankar blir som affirmationer, upprepande mantran, i vårt inre. Ordet affirmation betyder bekräftelse. Om man ska göra något svårt eller under tidspress är det mer lätt att tankarna präglas av stresspåverlan, kanske vi t ex upprepar detta inom oss:

"Jag kommer inte hinna", "jag vet inte om jag når målen", "jag vet inte hur jag ska göra", "det kommer aldrig gå", "jag har för lite tid", "jag orkar inte", "jag räcker inte till".


Vi matas också med olika kollektiva mantran varje dag via massmedia, internet, tv och radio. Ofta kan de vara negativa med starka ord som inte acceptabelt, maktlösa, invaders, vapen, sämst, korrupt, räcker inte till, ilska, försämrat osv.Ibland hittar man mer positiva nyheter som använder annan typ av ord med positiv bemärkning.


Affirmationer har den egenskapen att den påverkar oss på det sättet vi affirmerar dem, oavsett om det är positivt eller negativt.


Bestäm dig själv för vilka affirmationer du vill ha i ditt liv. Vad vill du ha? Hur vill du ha det i ditt liv? Vad vill du fokusera på? När mycket i världen är oroligt, är det viktigt för sin egen hälsa att välja det som ger och bidrar till sin egen hälsa samt välbefinnande som ger positiva verkningar för familj och hela jordens hållbarhet. Ditt och mitt bidrag är viktigt och vi kan påverka det vi väljer och vill. Oavsett vad nyheterna säger om t ex maktlöshet och andra nyheter som gör att man känner hopplöshet - så är vi kraftfulla och värdefulla. Hitta dina positiva ord som ger mening.


Som HRV Coach har jag i min vardag hjälpt klienter till hälsa och nå mål med mer energi. Att mötas av negativa affirmationer vare sig de är från dig själv eller media påverkas du och tillgången till energi kanske minskar och du hamnar i obalans. Tankar kan också ge mer energi och balans.


När de fysiska, mentala och emotionella systemen blir koherent (samspelta) kan du vända oro, frustration, rädsla och ångest/krav på prestation till bättre sömn, lugn, fokusering, återhämtning och bättre livsglädje.


I realtid kan du se när systemen är samspelta eller i mer obalans under en HRV session. Vi använder olika verktyg som hjälper ditt system komma i balans. Du kommer se din hjärtrytmsvariation (HRV) och kunna få direkt återkoppling hur kroppen svarar på olika tekniker och övningar.


I nästa inlägg beskriver jag mer om hjärtats kraft. Under tiden kommer några affirmationer att testa:


Ett litet frö innehåller allt för att bli den mest vackra t ex blomman. Från jorden börjar fröet sin resa från frö till blomma. Våra tankar är som frön också. Vilken tanketrädgård har du? Att affirmera är ett sätt att plantera för din vardag. Här följer några förslag att upprepa varje morgon framför spegeln. Innan du börjar, blunda och ta ett djupt andetag med ett inre leende. Se dig själv i spegeln och säg:


*Jag får lov att må bra* *Jag är älskad och värd kärlek* *Jag andas in tillit, jag andas ut tvivel* *Jag omfamnar förändring* *Jag ger mig själv näring i form av vänliga ord, rörelse och mat som gör mig gott*


Önskar dig en fin fortsatt dag.

4 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Inlägg: Blog2_Post
bottom of page