top of page
  • Skribentens bildKvanne Natur, Hälsa & Coachning

Till mannen


När du är mogen i din maskulinitet, möter du omgivningen från den närvaron. Du är inte impulsiv, behöver inte kontrollera eller få bekräftelse från andra för att må bra eller känna dig värdefull. Du vet ditt värde. När kvinnan känner denna medvetna närvaro kommer hon öppna upp och välsigna kärleken eller ditt arbete på ett fullständigt sätt. Ingen kvinna kan helt och hållet släppa taget och släppa in kärlek om hon inte känner sig säker och hållen. Hon behöver veta att hennes känslomässiga del kommer tas emot, hedras och vara hållen av en djup närvaro. Först av henne själv och sedan dig.


Hon behöver ha en öppen och sann kommunikation. När hon känner sig trygg kommer hon släppa in dig i sitt hjärtas stora mysterium och ofantliga kärlek, visdom och kunskap. Det är som att gå in i livets bibliotek. Hon behöver känna din stabila närvaro. Ditt kommitment, engagemang, för att vara där hos henne oavsett vad. Hon behöver känna att du klarar av att skydda och värna om hennes sårbarhet - utan att förminska eller ta bort hennes styrka och kunskap.


  • Försvara inte dig själv. Kom ihåg att när hon visar och uttrycker sina känslor så försöker hon göra det på bästa sätt. Det är ingen personlig attack mot dig. Var uppmärksam för din egen upplevelse med medvetenhet, från en plats av stärkande ärlighet och inte från ett offer.

  • När känslor blir intensiva, fly inte utan vila i ögat av tornadon. Hedra hennes känslor genom att vila där i ögat av tornadon. Säg ord som "jag hör dig", "jag ser dig", "jag känner dig". Låt hon känna din empati. Uppmuntra henne att berätta och uttrycka mer, fråga "är det mer?".

  • Fråga om hon vill höra din åsikt. Hur du ser på det. Svarar hon ja, dela med dig. Fråga vad hon behöver och ge det du kan. Berätta vad du behöver och acceptera vad du behöver.

  • Berätta om vad du lärt dig. Det kommer göra att hon känner kontakt med sitt hjärta. Det feminina behöver känna att hennes hjärta är berört innan hon kan öppna det helt och hållet. Hennes hjärta kan aldrig öppnas med våld eller skuldbeläggande. Det är genom tålamod och trygghet som hennes hjärta öppnas.

  • När din kvinna inte är trygg och inkluderad är det svårt att vara engagerad, få en djup kontakt, eller att dela med sig av den kärleksfulla värmen in till en relation för att den ska få skimra och skina som guldglittrande solljus. Vägen till henne är genom hjärtat.

  • Reflektera över hur du känner dig kring kvinnor hemma, i samhället och på ditt jobb? Vad händer inom dig? Bli medveten om din relation, historia och ärvd inre kultur till kvinnor.


4 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Inlägg: Blog2_Post
bottom of page